Türkiye Diyanet Vakfı Tayvan’da cami inşa edecek

Ana Sayfa » Genel » Türkiye Diyanet Vakfı Tayvan’da cami inşa edecek

Tayvan Dışişleri Bakanlığı, Taipei’deki Büyük Cami’nin Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak için çok küçük olduğunu belirterek, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Taipei’ye bir cami yaptırmak istediğini açıkladı.

Bakanlık cami yapma teklifinin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapıldığını, Taipei Belediye Başkanı Ko Wen-je’nin Şubat ayında Türkiye’ye yapacağı ziyarette Türkiye Diyanet Vakfı ile bu konuyu görüşeceğini söyledi.

60 bin Tayvan vatandaşının Müslüman olduğu, ülkede yabancı diplomat, öğrenci ve güney asyalı işçilerden oluşan olarak 300 bin Müslüman olduğu belirtildi.

Yapımı planlanan Caminin  mevcut camilerde olmayan ve çok ciddi ihtiyaç olan sosyal yaşam alanı (Külliye) şeklinde inşa edilecek. İçerisinde konferans salonu, kütüphane, misafirhane, derslikler, helal market ve restoran, anaokulu, hamam, gasilhane,sergi salonu ve diğer ihtiyaç duyulan yapıların olmasını planlanmakta.

Diyanet Vakfına Cami inşaatı için Müsiad Tayvan Temsilciliği ve Tayvan’da yaşayan Türk vatandaşları mali destek sözü verdiler.

Taipei’nin Belediye Başkanı Ko Wen-je’nin birkaç hafta içinde Taipei’de inşa edilecek caminin inşası için gereken mali destek konusunu görüşmek üzere Türkiye’yi ziyaret edeceği kaydedildi. Başkan Ko’nun 27 ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında, Hollanda, Belçika ve Türkiye’yi ziyaret edecek.

 

 

Türkiye Diyanet Vakfı Tayvan’da cami inşa edecek - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

ismet Erikan06 Ocak 2018

Emeği geçenlerden rabbim razı olsun.

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER

RASTGELE İÇERİKLER

Musiad UK ile Musiad Tayvan arasında işbirliği protokolü imzalandı Tayvan çip üretiminde küresel lider Ethem Menderes’in Tayvan Ziyareti  Adnan Menderes’in Tayvan Ziyareti Apple, Tayvan’daki ilk satış mağazasını açıyor Çin’den, savaş gemisini Tayvan Boğazı’ndan geçiren ABD’ye sert tepki Tayvan, bağımsızlık referandumuna gitmek istiyor Çin’den ABD’ye Tayvan’a silah satmayın çağrısı Tayvan, Keşif Filosu İçin Seri Üretime Geçiyor Dövizle Askerlik / 繳費制豁免兵役

FACEBOOK'TA BİZ

Tayvan’da yaşayan Türklerin Portalına Hoşgeldiniz. www.tayvan.org

Tayvan - Tüm Hakları Saklıdır