
İranlı yönetmen Yasir Talebi’nin yaptığı “Evlatlar” isimli filmin Tayvan’da düzenlenen Uluslararası Forumosa Film Festivali’nde ödüle layık görüldüğü açıklandı.
Yönetmenliğini Yaser Talebi’nin üstlendiği “Evlatlar” isimli film Tayvan’da gerçekleşen Uluslararası Forumosa Film Festivali’nin “En İyi Film Ödülü”ne uzandı.
Tayvan’nın başkentinde yapılan “Forumosa” festivalinin başlıca hedefi, dünya çapındaki yönetmenlerin görüş alışverişinde bulunması için uygun bir platform sunmaktır.
Bu festival, dünyanın dört bir yanından yetenekli yönetmenler ve bağımsız filmleri davet ediyor. Böylece Tayvan sinemasıyla daha yakından tanıma fırsatı sağlıyor.
Baş rollerinde Hasan Rüstemani, Viktoria Levşenikova, Hüseyin Mirzagüli, Mehrtaş Saidi ile Pagah Kakasoltani’nin oynadığı filmin özeti şöyle: Yakup ile eşi aşk sayesinde sakin ve huzurlu bir hayata kavuşmuştur. Fakat okumak için yurt dışına gönderdikleri tek çocuklarından haber almayınca meraktan onu aramaya başlayarak hayatları değişecektir.
Söz konusu film geçenlerde ABD’de düzenlenen “Royal Star” ve “Longleaf” film festivallerinde de ödül kazanmıştı.
Tayvan’dan İran yapımı filme ödül - Yorumlar
Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Tayvan’dan Türkiye’ye Barış ve Dayanışma Köprüsü: Serkan Bayram’a “Küresel Yaşam Sevgisi Ödülü” Verildi 01 Ekim 2025
Türk Hava Yolları, İstanbul–Taypei Direkt Uçuşlarının 10. Yılını Muhteşem Bir Gala Yemeğiyle Kutladı 27 Haziran 2025






Tayvan’da yaşayan Türklerin Portalına Hoşgeldiniz. www.tayvan.org
Tayvan - Tüm Hakları Saklıdır




